Çekirge İlaçlama
Çekirge İlaçlama
Çekirgeler zıplayan, kanatları sayesinde uzak mesafelere kadar uçabilen bir hayvandır. Zıplama yeteneği en iyi olan hayvandır. Çekirgelerin özellikleri yaşadığı yere göre değişmektedir. İnsanlara değil saha çok ekinlere zarar verirler. Çekirgelerin yaşa süreleri dört aydır. Çekirgelerin dişileri ses çıkaramaz sadece erkek çekirgeler ses çıkarabilirler. Yuvalarını genelde dışarın yapar ve orada yaparlar. Ancak gıda ihtiyaçlarını karşılamak için iç yerlere girebilirler. Soğuk yerleri sevmezler. Sıcak alanlarda bulunmayı sevdikleri için ve nemden de korunmak için evlere girebilmektedirler. Bodrum, kömürlük ve loş ortamlara girerler. Evlere giren çekirgeler giysiler gibi evdeki eşyalara da zarar verebilirler. Ağızlarında bulunan kıskaçlar sayesinde bitkilerin taze yapraklarını bu şekilde yerler. Yumurtalarını yeşil alanlara bırakırlar. Bahar geldiğinde bu yumurtalardan çıkarlar ve istila ederler. Kendilerini gizlemek için bazen yaşadıkları yerin rengini alırlar. Çekirgeler toplu halde yaşarlar.
Çekirge Nasıl İlaçlanır?
Çekirge ilaçlaması yaparken profesyonel yardım almak gerekir. Çünkü ekinler, bitkiler üzerinde yaşadıkları için yanlış yapılan ilaçlama bunlara da zarar verecektir. Çoğu kullanılan böcek ilaçları bitki ve gıdalara zarar verdiği için bunlara uygun ilaçlar kullanmak çok önemlidir. Örneğin bilinçsizde gıda ya da bitkiler üzerine sıkılan ilaç kuşlara zara verebilir. Çekirge üzerinde birçok parazit taşıdığı için kuşun çekirge yemesi ya da ilaç sıkılan yere kuşun gelmesi onun ölümüne sebep olacaktır. Ucuz ilaçlama şirketleri bulmaya çalışmayın. Çünkü bu tarz ilaçlama şirketleri merdiven altı ürünler kullanmaktadır. Tahta kurusu ilaçlama ve bu da hem sizin sağlığınıza hem de eşyalara ciddi zarar verebilir. Bu yüzden güvenilir şirketler ve kullanılan ilaçların sağlık bakanlığı onaylı olmasına çok dikkat edin. Genel olarak çekirge için sıvı ilaçlama tekniği kullanılır. Ancak bu ilaçlama teknikleri çekirgenin türüne ve çokluğuna göre değişmektedir. Profesyonel ekip bunları değerlendirerek ilaçlamaya geçecektir.
Çekirge İnsanı Isırıp Zarar Verir Mi?
Çekirgeler bitkilerden beslenirler. Bitkileri yedikleri için hayvan ya da insanı ısırmaz ve onlara çok ciddi bir zarar vermez.
Çekirge Zehirli Mi?
Çekirgeler insan ya da hayvan sağlığı açısından zehir taşımazlar. Ancak ekinlerinize zarar verebileceği için tehlikeli bir hayvandır. O yüzden kısa sürede profesyonel bir ekiple çalışıp çekirgelerden kurtulmanız gerekmektedir.
Fare ilaçlama hizmetimizle ilgili detaylı yazıyı tıklayarak inceleyebilirsiniz.